UREĐAJ ZA ANESTEZIJU/IMOBILIZATOR ZA FARMFREUND

Farmfreund isporučuje elektronski impuls koji stimulira prirodni nervni sistem životinje, što omogućava životinji da postane nepokretna za vrijeme dok se puls primjenjuje. Za sigurne kastracije, uklanjanje rogova, žigosanje, podrezivanje kopita, liječenje mastitisa i obilježavanje ušiju.

 

Instrument je dizajniran za mobilnu upotrebu s punjivim baterijama. Nemojte ga koristiti na životinjama dok ga punite ili dok je punjač uključen. Životinja treba stajati u objektu za liječenje i/ili biti u mogućnosti da se nagne u stranu, jer u suprotnom može doći do vestibularnih poremećaja ili bočnih koraka. Pazite da životinja ne stisne glavu ili druge dijelove tijela kada se naginje u stranu.

Instrument uvek treba da bude isključen prilikom uvođenja sonde. Prije vađenja sonde ponovo isključite instrument, jer bi se životinja mogla uplašiti ili izazvati obrambene reakcije. Prestanite s podizanjem repa životinje nakon uvođenja sonde, jer bi inače sonda mogla iskliznuti iz anusa. Jačinu impulsa samo postepeno povećavajte dok ne dođe do efekta imobilizacije.

Prije upotrebe instrumenta, uvijek treba testirati njegovu radnu sigurnost. Kada se oglasi alarm baterije

Ako se čuje, instrument se više ne bi trebao koristiti već puniti, jer se efekat može brzo smanjiti tokom upotrebe. To može dovesti do ozljeda.

Očistite i osušite sondu prije i nakon upotrebe. Instrument nije vodootporan, očistite ga samo malo vlažnom krpom, a zatim ga osušite i čuvajte u suvom okruženju. Kada koristite instrument, pazite da sonda ne isklizne iz anusa životinje.

Ne otvarajte instrument. Ako otvorite zapečaćene zavrtnje, vaša garancija za instrument se gasi.