DETEKTOR FUJIFILM FDR D-EVO II


Beskrajna potraga za visokim kvalitetom slike

 

Novi D-EVO II detektor, vrhunac FDR D-EVO serije

Budite pametni – Fujifilm DR tehnologija detektora je evoluirala da bude pametna. Pametna upotreba doze. Pametna obrada slike. Pametna konstrukcija koja može izdržati teška klinička okruženja. Pametan dizajn za lakše rukovanje tehnologa i pozicioniranje pacijenata

Pametna funkcija  – Lako hvatanje detektora zaobljenom formom, LED indikatori
Pametna zaštita  – Povećana izdržljivost, Hidroizolacija
Pametna mobilnost  – Ultra mala težina, Pohrana slike pomoću interne memorije panela
Pametan kvalitet  – Veći DQE od ISS+CsI i kolo za smanjenje buke

1. Poboljšano umetanje kroz dizajn
školjke Dizajn školjke, sa svojim zakrivljenim stranama, omogućava lakše umetanje u krevete pacijenata. Oblik koji je lak za hvatanje omogućava lako podizanje čak i kada je postavljen ravno, poboljšavajući efikasnost zadataka.


2. Petobojne LED diode u centru za poboljšanje razlikovanja
Opremljene LED diodama u sredini svake od četiri strane detektora koje olakšavaju provjeru središnje pozicije tokom snimanja. izaberite jednu od pet boja (plava, ružičasta, narandžasta, limeta-žuta i ljubičasta) koje olakšavaju razlikovanje uređaja kada se koristi više detektora. U režimu mirovanja, bočne središnje LED diode se prebacuju na nežno treperenje koje vam omogućava da na prvi pogled vidite stanje detektora.

 

3. Lako uočljivi LED statusni prikaz
Stražnja strana detektora je opremljena LED lampom koja prikazuje status preostale baterije. Ovo omogućava laku provjeru preostale baterije i eliminira brige prilikom korištenja detektora.


4. Maksimalno 18,5 sati pripravnosti s novom funkcijom
mirovanja. Režim mirovanja pruža maksimalno 7,5 sati pripravnog vremena, dok novododati dodatni režim mirovanja pruža do 18,5 sati mirovanja. U stanju mirovanja, središnja LED dioda na strana detektora polako treperi kako bi na prvi pogled označila status detektora.

 

5. Radi zajedno sa konzolom za prikaz statusa detektora, prikaz statusa detektora, konekcija statusa detektora
. Stalak za priključivanje radi zajedno sa konzolom za prikaz statusa „Spreman“ detektora i identifikaciju boje pomoću LED dioda. Ovo olakšava provjeru trenutnog stanja detektora čak i iz daljine.

 

Pametna zaštita – kombinuje vodonepropusnost i izdržljivost za dodatni mir čak iu teškim medicinskim okruženjima.


IPX6 hidroizolacija

 

Konstruiran da spriječi infiltraciju tekućina, uređaj je usklađen sa IPX6 i može izdržati mlazove iz bilo kojeg smjera*. Nema potrebe da brinete da bi tečnosti poput krvi ili povraćanja mogle ući u uređaj.

 

Struktura okvira koja povećava izdržljivost — nosivost 310 kg

Inovativni SRM** okvir ostvaruje lagani dizajn u kombinaciji sa nosivošću od 310 kg na svim površinama ojačavajući okvir iznutra rebrima. Ovo takođe poboljšava otpornost na savijanje detektora ekrana.

Pametna mobilnost: Vrhunska mobilnost s laganim tijelom omogućava upotrebu u raznim medicinskim okruženjima, uključujući i na otvorenom.


Lagano tijelo od 2,6 kg

 

Dizajniran da bude lagan, težak samo 2,6 kg (sa baterijom) kroz okvir od legure magnezijuma (SRM** okvir). Lako se može postaviti iza pacijenta.

 

Pogodno za upotrebu na otvorenom sa proširenim spektrom
Podržava 2,4GHz i 5GHz (W52 / 53 / 56 / 58)*** spektar. Pogodno za upotrebu na otvorenom tokom katastrofa.

 

Pogodno za upotrebu na otvorenom sa proširenim spektrom
Omogućuje skladištenje slike samo za

detektor. Sam detektor može pohraniti do 100 slika u internu memoriju. Ovo eliminiše posao nošenja višestrukih CR kaseta koje se nalaze u konvencionalnim sistemima. Nadalje, omogućava vam brzo snimanje, kao što je noću ili u hitnim slučajevima.

 

Omogućava skladištenje slike samo detektorom
Pametan kvalitet – Fujifilmova ekskluzivna tehnologija za postizanje visoke rezolucije i niskog doziranja
. Jedinstvena Fujifilmova ISS tehnologija pruža slike visoke rezolucije uz nisku dozu
. Sa CsI stubastim kristalnim scintilatorom u kombinaciji sa ISS sistemom, potiskujemo raspršivanje svjetlosti i slabljenje energije do bilo nemoguće sa postojećim sistemima čitanja stvoriti slike sa niskim dozama i visokom rezolucijom. Postigli smo vrhunsku svjetsku klasu od 54% DQE (@ 1Lp/mm, 1mR), MTF 80% (@ 1Lp/mm, 1mR).


Fujifilm kolo za smanjenje šuma poboljšava osjetljivost detektora u područjima visoke apsorpcije
Jedinstveno razvijeno kolo za smanjenje šuma smanjuje šum na slici. Postiže 1,2 puta veći DQE postojećih sistema (D-EVO plus C35i/s) sa dozom od 0,03 mR. Posebno je dramatično poboljšana granularnost regiona niske koncentracije kao što su srce i medijastinum.

 

Napomene
* Zbog karakteristika proizvoda, ovi efekti se ne mogu uvijek garantirati u budućnosti.
** U obliku školjke sa rebrima od legure magnezijuma
*** Zavisi od propisa svake zemlje koji bežični pojas je dozvoljen za upotrebu.