FUJIFILM ELUXEO LITE EP-6000 ENDOSKOPSKI SISTEM

ELUXEO™ Lite EP-6000 kombinuje pouzdan 3-LED izvor svetlosti sa procesorom koji vam omogućava da koristite mnoge funkcije koje nudi Fujifilm širok spektar opsega. Inovativni načini vizualizacije LCI (Linked Color Imaging) i BLI (Blue Light Imaging) dostupni su sa serijom 700. Ovaj sistem je ekološki prihvatljiv zbog upotrebe dugotrajnih ekonomičnih LED lampi. Kompatibilan je i sa nišanima serije 600 i 500. ELUXEO™ Lite EP-6000 stvara kvalitetne slike i video zapise koji se prikazuju na monitoru u punoj HD rezoluciji. Integrisan je automatski režim rezervne kopije za skladištenje podataka, a procesor je takođe DICOM kompatibilan.

 

 

Karakteristike:

 • Izvor svjetlosti: 3 LED diode
 • Pumpa za dovod zraka: visoka, srednja, niska, isključena
 • Kompatibilni opsezi: 760, 740, 720, 600, 580, 530 serije
 • Izlaz: DVI-D x2, RGB-TV x1, S VIDEO x1, VIDEO x1
 • Interna memorija: 4GB
 • Eksterna memorija: USB fleš disk
 • Nazivna snaga: 100-240 V – 50/60 Hz – 2,0-1,1 A
 • Dimenzije: 395 x 210 x 485 mm (uključujući projekciju – Š x V x D)
 • Težina: 15,0 kg
 • Sigurnost optičkog zračenja: LED proizvod klase 1
 • Dostupni režimi posmatranja: 700 sistemskih nišana belo Svetlo / BLI / LCI / FICE – 500 / 600 sistemskih nišana belo svetlo / FICE

 

LCI & BLI NOVI STANDARD 
Tehnologija Multi Light™ visokih performansi omogućava kreiranje slika koje zadovoljavaju najviše standarde u svjetlini i kontrastu, prikladnih za predviđene svrhe kroz obradu slike u kombinaciji s preciznom kontrolom omjera intenziteta između više svjetla.

 

BIJELO SVJETLO
Koristi bijelo svjetlo za prikazivanje subjekata u prirodnim bojama, kao i svjetlo kratke talasne dužine za veći kontrast finih sudova i struktura površinskih slojeva sluzokože za stvaranje oštrih slika.

 

LCI & BLI
Dodavanjem obrade signala slikama dobijenim pomoću ovih svjetala, moguće je obezbijediti ne samo režim posmatranja belog svetla, već i LCI (Linked Color Imaging) i BLI (Blue Light Imaging) režime.

 

FUJIFILM VODEĆA CMOS TEHNOLOGIJA SA MEGAPIXELOM
Sa jedinstvenim CMOS čipom postavljenim direktno na vrh nišana, signal se digitalno prenosi kroz uređaj, pružajući sliku izuzetno visoke rezolucije. CMOS tehnologija podržava tehnologiju progresivnog skeniranja od 60 kadrova, u kojoj se obrađuju pune slike umjesto poluslikova kada se koristi metoda isprepletenog skeniranja. Rezultat su glatke pokretne slike sa izuzetnom kvalitetom slike visoke rezolucije i značajno smanjenim zamućenjem.

 

G7 MANIPULACIJSKI ODJELJAK ZA OPTIMALNU UDOBNOST U SVAKODNEVNOJ PRAKSI
U bliskoj saradnji sa vodećim endoskopistima, Fujifilm je redizajnirao raspored i veličinu komponenti kontrolnog dijela i promijenio položaj dugmadi za ugao kako bi se povećala pristupačnost iz odjeljka za manipulaciju. Odjeljak za manipulaciju G7 je dizajniran da pruži lak i udoban osjećaj, optimizirajući performanse i minimizirajući stres tokom kliničkih procedura.

 

KONEKTOR U JEDNOM KORAKU ZA LAKO POVEZIVANJE
Jednokorak konektor se lako priključuje, a endoskopi serije 700 su prvi koji imaju integrisano bežično napajanje za brzi prenos podataka. Novi dizajn pomaže u pojednostavljenju procesa čišćenja i smanjuje mogućnost slučajnog oštećenja.

 

NAPREDNI PRIJENOS SILE
Fleksibilni dio je dizajniran da prenosi pokrete guranja, povlačenja i uvijanja od ruke do distalnog kraja endoskopa, pružajući poboljšanu manevarsku sposobnost unutar probavnog trakta.

 

PRILAGODLJIV ZAVOJ
Vrh dijela za savijanje je mekan i omogućava da domet prati prirodne konture crijevnog trakta. Fleksibilni dio za savijanje je dizajniran da se lakše vrati u svoju ravnu formu nakon prolaska kroz uske krivine stupa.

 

ŠIROKI POGLED
170° Široko vidno polje od 170° dostupno je sa EC-720RM / RI / RL. Čak i teško uočljiva područja, kao što je stražnji dio nabora, mogu se promatrati i nježno im prići.