PORTASOL DEHORNER

Цалф Дехорнер ИИИ
Акумулаторски гасни дехорнер, до 225 вати еквивалентне снаге
Радна глава Дехорнер ИИИ има повећану снагу уз додатак кућишта пламена од цеви од нерђајућег челика од 20 мм. Као резултат тога, предњи крај дехорнера ИИИ је много јачи и робуснији.
Дехорнер ИИИ има нови систем паљења који садржи и клик за паљење и сада ново ручно паљење.
Нови дехорнер такође има нову робусну, издржљиву механички држану керамику која нуди далеко бољу заштиту од керамике.
Дехорнер ИИИ је сада доступан корисницима.
а) Ако се млазњак блокира, корисник може лако сам променити млаз.
б) Оператер такође може да промени керамику у мало вероватном случају да се она некако оштети.

 

Дехорнер ИИИ има две доступне величине врхова, врхови долазе у величини 15 и 18,5 мм.
Радна глава Нев Дехорнер-а ИИ има далеко супериорнија својства задржавања топлоте од последње верзије Дехорнер-а што омогућава фармеру да скине рог са већом брзином и лакоћом.

Дехорнер ИИИ има следеће резервне делове:
1. Резервни млаз
2. Керамички
3. врх од 15 мм
4. врх од 18,5 мм

Korištenje:

Leđa životinje se pritisne na zid i fiksira, ili praktičar hvata životinju sa potiljka i steže je između njene dvije noge, držeći jednom rukom glavu životinje ispod brade i savijajući je prema svojoj. nogu. Da bi praktičar radio udobno i radi sigurnosti na radu, pomoćnik bi trebao pomoći životinji držeći je u oba zahvata. Dok se čeka da se uređaj zagreje, dlake oko mehurića telećeg roga se makazama iseku i mesto primene se razjasni.

Zagrijani kraj uređaja za loženje ne bi trebao doći u dodir s glavom teleta dok ne pocrveni. Za ovo je dovoljno 4 minuta. Kada je gorionik sirene spreman, okreće se čvrstim pritiskom na dugme za sirenu. Međutim, ne bi trebalo da se prelije. Nakon otprilike 15-20 sekundi, urezano dugme za trubu se uklanja lopatom vrhom alata. Pojava prstena u boji bakra oko urezane tipke za rog znak je da je aplikacija bila uspješna. Inače, nakon što se alat pritisne još 10 sekundi, treba provjeriti da li je proces završen ili ne. Zatim se ista aplikacija vrši na drugu sirenu i proces spaljivanja horne je završen. Ako se aplikacija prekida, uređaj se isključuje. U suprotnom, alat će se oštetiti. Prije nego što počnete ponovo paliti rogove, alat treba ponovo zagrijati dok vrh ne porumeni. Zapaljive krajnje dijelove trube treba povremeno čistiti mesinganom žičanom četkom.