POINTCARE V3 AUTOMATSKI UREĐAJ ZA VETERINARSKU BIOHEMIJU

Biohemijski analizator krvi Pointcare V3

 

PV3 je hemijska, elektrolitska, imunološka analiza i analiza plinova u krvi sve u jednom. Platforma je izbor više od 10.000 korisnika širom svijeta i daje vam pouzdanu preciznost.

PV3 je mali i izdržljiv, njime se može upravljati bilo kada, bilo gdje, čak se može pokretati i power bankom. Korisničko sučelje je prijateljsko i lako za učenje. Vrlo je jednostavno i intuitivno. Pruža precizne rezultate laboratorijskog kvaliteta za 8 do 12 minuta, što ga čini idealnim za veterinarske klinike, kao i za donošenje opreme klijentima na testiranje. Osim toga, PV3 se široko koristi u laboratorijama istraživačkih instituta, farmaceutskih i biotehnoloških kompanija.

 

Pouzdani laboratorijski tačni rezultati

PV3 daje brze i pouzdane rezultate i nudi maksimalnu podršku za dijagnozu i liječenje.

 

Kontrola kvaliteta u realnom vremenu

PV3 sadrži visoko efikasan integrisani sistem kontrole kvaliteta (RQC) koji kontinuirano prati funkciju diska i kvalitet reagensa kako bi se osigurale optimalne performanse testa.

 

Više mogućnosti povezivanja

Administrativna platforma MNCHIP je prilagođena bolničkim i laboratorijskim informacionim sistemima i nudi mogućnost povezivanja postojećih informacionih sistema veterinarskih ambulanti.

 

Tri jednostavna koraka za brze, efikasne performanse.

Laboratorijski tehničari brzo uče i veoma su laki za upotrebu, što im čini rad lakšim.

 

Mala kutija velike performanse (power bank sposoban)

Razvijen za svemirske stanice, samo veličine SLR fotoaparata. Veličina je savršena za postavke s ograničenim prostorom i mobilnu upotrebu.

Malo ili bez održavanja

 

Uštedite vrijeme i troškove plus povećajte usklađenost zaposlenika s korištenjem. Upotreba ksenonskih lampi kao izvora svjetlosti ima teoretski radni vijek decenijama.

 

Panel za višestruke testove za jednokratnu upotrebu uključujući hemiju, elektrolit, imunotest i još mnogo toga.

Izbornik testova od 34 parametra, uključujući hemiju, elektrolit i imunološki test, najširi je od svih analizatora za pružanje pomoći. Uz napore našeg tima za istraživanje i razvoj orijentisanog na korisnike, parametri testiranja će se nastaviti širiti.

 

Od zdravlja životinja do novih istraživanja lijekova

Idealno za veterinarske klinike, mobilne praktičare, istraživačke laboratorije, farmaceutske i biotehnološke kompanije.

 

Pružajte brigu u realnom vremenu za povećanje zadovoljstva klijenata

Negovatelji mogu obaviti kompletan panel od do 13 hemijskih testova na licu mjesta za oko 8~12 minuta. Sekunde praktičnog vremena, minute za rješenje tretmana. Obezbedite klijentima trenutne odgovore tokom njihove posete i uštedite vreme tehničara na efikasnosti utovara i kretanja.

 

Isplativo

Obezbedite najkonkurentnije i pristupačne diskove reagensa u industriji.

 

Tehnologija

Naš uređaj za hemiju krvi zasnovan na mikrofludima izveden je iz vazduhoplovne tehnologije, koja se takođe koristi u današnjoj vazduhoplovnoj industriji. Nakon pet godina rigoroznog testiranja na zemlji, Pointcare M će biti instaliran na kineskoj svemirskoj stanici lansiranoj 2022. godine kako bi se astronauti u orbiti mogli svakodnevno testirati.

Analizator je prenosivi spektrofotometar. Optički sistem se sastoji od ksenonske lučne stroboskopske klampe i razdjelnika/detektora snopa koji može očitati devet talasnih dužina. Grejač održava disk na 37±0,2°C tokom reakcionog dela analize. Disk reagensa je razvijen na osnovu mikrofluidne tehnologije. To je potrošni materijal promjera 8 cm koji sadrži sve potrebne razrjeđivače i suhe reagense za izvođenje panela testova. Disk sadrži 30 kiveta koje će biti napunjene razblaženom plazmom ili razblaživačem. Kivete imaju različite dužine puta kako bi se prilagodile različitim osjetljivostima reagensa i koncentracijama analita. Unaprijed izmjerene, liofilizirane kuglice reagensa za svaku hemiju u ploči stavljaju se u kivete u vrijeme proizvodnje. Za obavljanje panela testova, operater nanosi oko 100 μl pune krvi direktno u disk. Koristeći centrifugalne i kapilarne sile, disk mjeri potrebnu količinu krvi, odvaja crvena krvna zrnca, mjeri plazmu, mjeri razrjeđivač, miješa tekućine, distribuira tekućinu u reakcione kivete i miješa reagense i razrijeđenu plazmu u kivetama . Analizator prati reakcije istovremeno koristeći devet valnih dužina, izračunava rezultate iz podataka o apsorpciji i izvještava o rezultatima na ekranu i na praktičnom štampaču sa termalnom trakom.

 

Reagens

Nastao iz svemirske tehnologije, MNCHIP reagens disk je potpuno samostalan hemijski panel za jednokratnu upotrebu dizajniran da zadovolji različite potrebe testiranja. Za postizanje do 17 preciznih rezultata potrebne su samo 3 kapi pune krvi

 

Vrsta uzorka:  Antikoagulantni aditivi puna krv, serum ili plazma.

Veličina uzorka:  0,1cc (100 µl)

Vrijeme testiranja:  8-12 minuta

Karakteristike kontrole kvaliteta:  Ugrađeni sistem kontrole kvaliteta u realnom vremenu (rQC®).

Komunikacija:  Dvosmjerni ulaz/izlaz

Interfejsi:  WIFI, USB, Bluetooth.

Kapacitet memorije:  do 50.000 pacijenata i rezultata kontrole kvaliteta

Potrošni materijal:  7,8 cm u prečniku i 0,68 cm debljine, za jednokratnu upotrebu, samostalni plastični hemijski reagens diskovi. Svaki disk sadrži sve reagense potrebne za izvođenje panela testova na jednom uzorku.

Ekran za unos podataka:  kapacitivni ekran osetljiv na dodir od 4,3 inča

Način rada:  Kontinuirano

Temperatura okoline:  10~30℃(50-86 ºF), upotreba u zatvorenom prostoru.

Zahtjevi za napajanje:  120 VA

Glavni napon napajanja:  100-240 volti AC, 50-60 Hz.

Vlažnost:  40%~85%

Reakciona temperatura:  37℃±0.2℃

Power Bank:  sposoban

Dimenzije:  210mm (D)*125mm (Š)*175mm (V)

Težina: 2,2 kg (4,85 lbs)