POWERTWIN 21 VETERINARSKI LASER

Mnoge indikacije, kao što su rane i ozljede, problemi s leđima, žarišta, diskopatije, postoperativna njega, kao i preventivna i fizikalna terapija zahtijevaju primjenu laserskog svjetla velike gustine lasera ​​na proširenom području. Laserski tuš PowerTwin je posebno razvijen za primjene na proširenom području. Zahvaljujući 21 laserskoj diodi koja radi istovremeno, prilično velika područja mogu se homogeno pokriti. Ovo optimizira učinak lasera i štedi vrijeme.

 

Kosa reflektuje zračenje – problem koji je teško prevazići za konvencionalne laserske sisteme. PowerTwin 21 prevazilazi ovu barijeru na inovativan način korištenjem izmjenjivog adaptera za češalj. Lasersko svjetlo se provodi kroz krzno direktno na kožu pomoću 21 uzvodne fiber-optike, čime se optimizira učinak lasera upravo na onim mjestima gdje su drugi primorani da odustanu.

Posebno u veterinarskoj medicini, laserski češalj je nezamjenjiv alat za učinkovitu terapiju.

MKW je razvio laserski češalj za primjenu u oblasti veterinarske medicine još 1991. godine. Koristi se u laserskim aplikacijama sa velikim uspjehom na dnevnoj bazi u bolnicama, klinikama i veterinarskim ordinacijama više od dvije decenije.

Sa laserskim tušem PowerTwin 21 MKW predstavlja još jednu prekretnicu u laserskoj terapiji niskog nivoa: laserski tuš koji se može naknadno ugraditi u laserski češalj za nekoliko sekundi. Lasersko svjetlo se provodi direktno na kožu pomoću 21 specijalnog optičkog vlakna, čak i kroz debelo krzno. Sve se to postiže bez ikakvih gubitaka u opskrbi.

 

Laserski tuš PowerTwin 21 može se individualno podesiti za posebne primjene. Doza tretmana, način rada kao i vrijeme terapije prikazani su na displeju u boji. Osim CW (kontinuirani talas) načina rada i isprobanog višefrekventnog spektra, drugi frekventni programi (kao što su Nogier, Bahr, čakra i Reiningerove frekvencije) su već unaprijed postavljeni. Dodatne frekvencije se mogu slobodno birati i programirati koristeći 20 memorijskih lokacija.

Dostupne su dvije verzije Laser Shower PowerTwin:

  • PowerTwin 21 ukupna izlazna snaga diode 1050 mW (21 x 50 mW)
  • PowerTwin 21+ ukupna izlazna snaga diode 2100 mW (21 x 100 mW)