VIMAGO KOMPJUTERIZOVANA TOMOGRAFIJA VISOKE REZOLUCIJE - FLUOROSKOPIJA - DR SISTEM

VIMAGO™ 3D VOLUMETRIJSKO SLIKE VISOKE DEFINICIJE

 

VAŠ NOVI PRIMARNI MODALITET SLIKE

Upoznajte Epicino™ multimodalno remek-djelo snimanja koje od vas ne traži kompromis ni na jednom planu – Vimago HU™; 3D volumetrijske slike visoke definicije / fluoroskopija / digitalna radiografija je platforma dizajnirana da poboljša vaš dijagnostički kvalitet, efikasnost i profitabilnost.

Najviša prostorna rezolucija od bilo kojeg uređaja za 3D snimanje u svijetu u kombinaciji s odličnim kontrastom mekog tkiva (Hounsfield jedinice identične konvencionalnom CT) i fluoroskopijom. Pogledajte dobijeni volumen čvrste slike pod bilo kojim uglom, bilo kojom orijentacijom i bilo kojom debljinom. Vimago studije su zapravo lakše za čitanje nego radiografije.

Volumetrijska slika visoke definicije (HDVI) je novi standard. Vaši rendgenski snimci dovode do lažnih negativnih rezultata i nedovoljne dijagnoze. 3D Vimago skeniranje može pronaći lezije, brzo, jednostavno i svaki put.

VOLUMETRIJSKO SNIMANJE VISOKE DEFINICIJE (HDVI)

 

Vimago™ High Definition 3D Volumetric Imaging sistem dolazi od ponovnog pronalaska i prevazilaženja CT tehnologije. Klinička 3D slika najveće prostorne rezolucije sa pravim izotropnim vokselima do 0,09 mm x 0,09 mm x 0,09 mm. Bilo koji pacijent od 2 oz do 200 lbs, može se efikasno snimiti. Patentirane inovacije ove nove tehnologije rezultiraju time da Vimago™ ne podliježe ograničenjima Cone Beam CT sistema. Kontrastna rezolucija mekih tkiva je fantastična. Vimago™ isporučuje studije sa omjerom RAW signala i šuma koji su neusporedivi, prostorna rezolucija koja je konkurentna samo mikro-CT-om i dijagnostički prikazi iz aksijalnih, sagitalnih i koronalnih ravnina. Dijagnostički kontrast sa Hounsfield jedinicama identičnim konvencionalnim CT. Postavljanje studije (pozicioniranje pacijenta i anestezija nisu uključeni) ne traje više od nekoliko minuta.

FLUOROSKOPIJA

Slike visoke rezolucije, automatska svjetlina/kontrast i brzina kadrova od 1-16 kadrova u sekundi. Interventni kvalitet slike koji nadmašuje C-Arm sisteme koji se prodaju za znatno više. Može se vidjeti bilo koja orijentacija pacijenta, a portal se može pomicati preko pacijenta tokom studije.

 

DIGITALNA RADIOGRAFIJA

Može se koristiti u režimu pojedinačnog snimanja ili skeniranja kako bi se omogućilo skeniranje cijelog pacijenta na jednom radiografu. Slike se mogu snimati pod bilo kojim uglom.

Sistem dolazi sa ugrađenim softverom za akviziciju i gledanje uključujući sve vrste 3D renderiranja i modeliranja. Podrška se može pružiti daljinskom kontrolom sistema u bilo koje vrijeme putem Wifi veze.

 

SPECIFIKACIJE

Veličine pacijenata: Odgovara svakom pacijentu od miša do mastifa (do 50 cm u grudnom košu pacijenta i kapacitet stola od 450 lbs)

HDVI Vidno polje: do 32 cm radijusa x 78 cm dužine

HDVI rezolucija: 0,6 mm – 0,09 mm u 3 dimenzije sa pravim izotropnim (savršeno kubičnim) vokselima.

Fluoroskopija: 1-16 fps, visoka rezolucija sa automatskim osvjetljenjem i 3-dimenzionalnim podešavanjem orijentacije

Brzina skeniranja: 7-24 sekunde za prvih 12 cm, + 13-30 sekundi za svakih dodatnih 8 cm

Vrijeme postavljanja studije: ~3min

Potrebna snaga: 220V

  • Dokazano je da je klinički superioran u odnosu na rendgenske snimke
  • Dijagnostički superioran ili ekvivalentan konvencionalnom CT-u
  • Zamjenjuje ultrazvuk u mnogim slučajevima
  • Zamjenjuje MRI u mnogim slučajevima

   

  Vimago HU ima široku lepezu aplikacija kao nijedan drugi uređaj za snimanje i trebao bi biti primarni modalitet snimanja za:

  • Stomatologija
  • Lobanje — sinus, nos, bula, uši, mozak, onkologija, trauma
  • Strana tijela — bilo gdje
  • Toraks — pluća, srce, pacijenti koji kašlju, met čekovi
  • Abdomen — jetra, pankreas, bubrezi, nadbubrežne žlijezde, GI, šantovi, onkologija
  • Ortopedija – koljena, laktovi, kukovi, karpus/tarzus, ugaoni deformiteti ekstremiteta, OKP, lezije hrskavice, frakture
  • Kičma — vratna, torakalna, lumbalna
  • Angiografija
  • Dijagnostička fluoroskopija – kašljanje, studije gutanja, UG studije, šantovi, kolabirajuće traheje
  • Interventna fluoroskopija – biopsije, vođenje endoskopije, stentovi, SU

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment